Със сигурност много шофьори са обръщали внимание на това, че на някои

...
Със сигурност много шофьори са обръщали внимание на това, че на някои
Коментари Харесай

Какво означават червените отметки на скоростомера на автомобила

Със сигурност доста водачи са обръщали внимание на това, че на някои скоростомери има загадъчни червени отметки. Какви ли не удивителни версии по повод на темата има в интернет. Всъщност, както съвсем постоянно, всичко е доста просто и ясно.

Преди да стигнем до обяснението, би трябвало да се обясни за какъв скоростомер на автомобил става въпрос: съвременен задграничен автомобил или остарял руски.

 

Съветски коли

На скоростомерите на руските машини червените линии се виждат доста постоянно. Те са означавали едно и също във всеки модел, а точно оптималната позволена скорост за всяка предавка.

Така на скоростомера има три маркировки, тъй като по онова време скоростните кутии към момента са били 4-степенни. Най-често алените ленти са поставени на деленията 40, 60 и 100 км / ч.

Трябва да се спомене, че на актуалните съветски коли няма нищо сходно. Освен това там не се поставят червени отметки по сходство на тези, слагани в създаваните в другите страни.

В нашето съвремие червените деления се следят основно при произвежданите в Европа коли –  Германия, Франция и Италия. Така че защо служат те?

Съвременни коли

За разлика от руските коли, алените разделения на скоростомерите на непознати коли въобще не демонстрират оптималните скорости на предавката, а оптимално допустимите скорости на шофиране в избрани сектори съгласно разпоредбите на пътното придвижване.

 

Освен това, според от страната на произвеждане, маркировките на циферблата могат много да се трансформират, както и броя на деленията

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР